Arsim & Kulturë

Zbulohet një varr 3.500 vjeçar në Egjipt (Foto)

Në qytetin Luksor është zbuluar varri mbretëror i faraonit, i cili ka jetuar para më shumë se 3.500 vjetësh, gjatë sundimit të dinastisë 18.

Varri ndodhet në bregun perëndimor të lumit Nil.

Ministri për Antikitete, Kaled el Anani, deklaroi se varri nuk është në gjendje të mirë dhe se aty është gjetur një statujë ari dhe maska e varrimit.

Në varre gjenden mumiet e egjiptianëve, të cilët kanë jetuar gjatë dinastive 21 dhe 22.