Faculty of Nursing

Faculty of Nursing is aimed at preparing nurses who will implement specialized practices in the close area to the directions of nursing and thus will contribute in strengthening health services in general. Students will benefit scientific knowledge bases for a comprehensive approach to the role of nursing in health examination for individuals, families and the community at large that aims to prevent and control diseases, for maintaining and improving the health of the population. Nursing Program is a program combining theoretical and practical learning that will impact on raising the level of knowledge and skills in order to address the health needs of the population throughout the life cycle.

Dean

Idriz Sopjani

Dean

Idriz Sopjani was born in Prishtina in 1983. He developed his professional and academic career in the field of nursing. In 2006, he earned his Bachelor degree in Nursing and Midwifery in the Faculty of Medicine, University of Prishtina “Hasan Prishtina”. In 2010 he earned his Master degree in Health Sciences and Nursing in Martin-Luther University, faculty of Medicine, in Halle-Wittenberg,Germany.

Shqipe Tahiri

Prodekane dhe përgjegjëse për sigurimin e cilësisë

Shqipe Tahiri has built her professional and academic career in the field of nursing.

In 2007 she graduated at the Bachelor level in the Department of Nursing and Midwifery, at the Faculty of Medicine of the University of Prishtina “Hasan Prishtina”.

She completed her master studies in nursing sciences at the Faculty of Public Health of Ismail Qemali University, Vlore.

Tahiri is currently doing her doctoral studies at the Faculty of Health Care and Nursing at Angela Boskin University, Slovenia.

From 2008 to 2010, she worked as a teacher at the High School of Medicine “Dr. Xheladin Deda” in Mitrovicë. From 2010 to 2014, she worked as an assistant professor in the Department of Nursing and Midwifery at the Faculty of Medicine of the University of Prishtina “Hasan Prishtina”.

In 2014-2016 she worked as a lecturer at the Faculty of Medicine at the University of Gjakova “Fehmi Agani”.

Since 2016 she works at the Faculty of Nursing of AAB College, where she also holds the position of Vice Dean.

So far, she has participated in several national and international conferences, mainly in the professional field. Of particular interest is her participation in the European Nursing Module (ENM) at Bern College of Higher Education in Nursing, Bern, Switzerland.

She also holds the certification as a trainer in “Train the trainer”.

Edona Gara

Quality assurance coordinator

NJOFTIM: MASAT E REJA ANTI COVID_19 – SHTYHET AFATI I PROVIMEVE TË SHTATORIT

Të nderuar studentë dhe staf i Kolegjit AAB,

Ju njoftojmë se bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës 01/35 të datës 12 shtator 2021, për aplikimin e masave të reja kundër Covid-19, Kolegji AAB ka marrë këtë vendim:

  • Shtyhet afati i provimeve të shtatorit deri më 27 shtator 2021
  • Në rast të lehtësimit të masave dhe përmirësimit të situatës me pandeminë, provimet do të vazhdojnë të mbahen nga data 27 shtator 2021
  • Orarin e ri të provimeve sipas planifikimit të ri do ta gjeni të publikuar në webfaqe dhe në e-service
  • Në rast se situata do të vazhdojë të jetë e rënduar edhe pas datës 26 shtator, provimet do të mbahen online për çfarë do të njoftoheni me kohë

Ndërkohë, ju lutemi të gjeni të bashkëngjitur vendimin e Qeverisë së Kosovës, për aplikimin e masave të reja anti-Covid_19 dhe ju lusim të zbatoni masat në përpikëri.

MASAT E REJA ANTI COVID_19