Aktuale

​ Qeveria do të punojë për themelimin e Asociacionit

Shtetet e Bashkuara të Amerikës konsiderojnë se marrëveshja e demarkacionit me Malin e Zi është shumë e qartë. Zëvendëspresidenti amerikan, Joe Biden ka rekomanduar që të procedohet kjo marrëveshje. Kështu ka deklaruar kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, sipas të cilit, insistimi se Kosova po humbë territor është i paqëndrueshëm.

“Vlerësojmë lartë përkushtimin e SHBA-ve në ratifikimin e kësaj marrëveshje. Qeveria beson qe deputetet duhet të veprojnë në harmoni me strategjitë që ne kemi ndërtuar dhe po i ndërtojmë me SHBA-të. Çdo veprim tjetër nuk do të ishte në interes të Kosovës, sovranitetit dhe integritetit të saj. Adresimi i këtyre çështjeve i hap rrugë mbështetjes së SHBA-ve për Kosovën”, ka thënë Mustafa.

Në mbledhjen e sotme të Qeverisë, Mustafa po ashtu ka thënë se Qeveria do të punojë që të themelohet Asociacioni i Komunave Serbe në Kosovë.

Vizitën e Biden në Kosovë, i pari i Qeverisë, e ka cilësuar historike, ndërsa ka thënë se ajo dëshmon përkushtimin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Kosovës.

“Kosova është një investim i madh i SHBA-ve. Gjatë takimit, ne kemi biseduar me Biden për nevojën e ngritjes së zhvillimti ekonomik, forcimin e shtetit ligjor dhe luftimin e krimit dhe korrupsionit. SHBA-të vlerësojnë lartë rezultatin që ka shënuar Kosova, në luftën kundër terrorizimit dhe ektremizimit”, ka thënë Mustafa.

Kryeministri ka deklaruar se Qeveria do të angazhohet në reformat e zhvillimit ekonomik dhe zvogëlimin e papunësinë, ndërsa toleranca ndaj korrupsionit do të jetë zero.