Aktuale

​Mali i Zi do tërhiqet nga fjalori i kontestuar

Akademia e Shkencës dhe Arteve e Malit të Zi ka paralajmëruar tërheqjen dhe ndryshimin e disa pjesëve kontestuese të fjalorit që shkaktuan reagime të ashpra në opinionin vendor.

Ky paralajmërim pason letrën e hapur të 114 intelektualëve nga Mali i Zi, në mesin e të cilëve gjenden edhe dhjetëra shqiptarë, të cilët kërkuan tërheqjen e fjalorit dhe kërkim falje ndaj qytetarëve.

Fjalori i sapo botuar i Akademisë malazeze ka shkaktuar reagime për mënyrën se si janë përcaktuar shqiptarët në Mal të Zi duke përplasur politikanë, historianë e gjuhëtarë.