Rajon & Botë

​Sanders: Përkrah Klintonin që të mos fitojë Trump

Bernie Sanders premtoi se do të bashkëpunojë me kandidaten presidenciale Hillary Klinton, por nuk tha që lë garën apo që do ta mbështesë kandidaturën e saj.

Senatori i Vermontit, gjatë një fjalimi për mbështetësit e tij, tha se qëllim i tyre i përbashkët është që të mos lejojnë kandidatin republikan Donald Trump të fitojë Shtëpinë e Bardhë.

Sanders prej shumë javësh i reziston thirrjes për t’i dhënë fund fushatës së tij, sidomos pasi Klinton arriti numrin e duhur të delegatëve për kandidimin automatik.

Sanders fitoi zgjedhjet në 22 shtete amerikane dhe mori më shumë se 12 milionë vota, por Klinton mori 16 milionë vota dhe mbështetjen e delegatëve të lirë, duke u bërë “de facto” kandidatja e Partisë Demokratike për presidencën.

Presidenti amerikan Barack Obama dhe zëvendësi i tij Joe Biden kanë dhënë mbështetjen e tyre për Klinton, diçka që Sanders nuk e ka bërë me shpresën se mund ta ndryshojë situatën në konventën e Partisë Demokratike në korrik dhe t’i zërë vendin Klintonit.