Rajon & Botë

25 fotot që tregojnë më së miri atë që ndodhi në Turqi

Qytetarë pro qeveritarë kishin dalë mbrëmë dalë në rrugë për ti dhënë fund grusht shtetit nga ana e një pjese të ushtrisë turke.

Presidenti turk Recep Tayyip Erdogan ishte ai që u bëri thirrje qytetarëve të vendit të tij për dalë në rrugë për të kundërshtuar marrjen e pushtetit nga ana e ushtrisë turke.

Shumë njerëz janë konfrontuar me ushtarë, pjesëtarë të grusht shtetit, duke u ngjitur në majë të tankeve për të marrë përsëri nën kontroll vendin, duke e injoruar kështu shtetrrethimin ushtarak nga ana e komplotuesve të grushtit të shtetit të cilët kanë projektuar që ushtria të rrëzojë qeverinë pa kundërshtarë.

Presidenti Recep Tayyip Erdogan bëri thirrje që të dilet në rrugë, ku përgjatë Urës së Bosforit dhe pjesëve të tjera të Stambollit dhe Ankarasë  u vranë të paktën 300 persona, më shumë se 1.500 janë plagosur, ndërkaq  2,800 rebelë janë arrestuar pas grushtit shtetit të dështuar.