Kuriozitete

5 gjëra që s’i keni ditur për Kinën

Kur përmendet Kina na vinë në mend artet marciale, pandat, dhe miri më i gjatë i ndërtuar ndonjëherë, por është diversiteti i Kinës që e bënë këtë vend një nga më të jashtëzakonshmit në Azi.

Këto janë me gjërat që ka shans që nuk i dinit rreth këtij vendi, transmeton arbresh.info.

Në Kinë është shpikur akullorja – akullorja është shpikur rreth vitit 2000 para Krishtit
Ushqimi atje është i ndarë në sezone të ndryshme – në secilin sezon përgatiten specialitete të ndryshme. Veçanërisht gjatë verës preferohen kastravecët dhe shalqiri
Miliona njerëz ende jetojnë në shpella – Kina është vendi më i populluar në botë prandaj një pjese e tyre ende jetojnë në shpella, ose nën ujëvara të lumenjve.
Koha ndryshon në pjesë të ndryshme të vendit – Kina ka pesë zona të ndryshme kohore.
Është vendi me më së shumti trena – nëse do t’i vinit në një vijë të drejt do të behej një rreth i plotë rreth botës.
/Arbresh.info/