Shëndetësi

5 shenjat që tregojnë se një i ri mund të ketë kancer

reth një e treta e pacientëve të rinj me kancer diagnostikohen kur ndodhen në fazën e parafundit të kancerit, thuhet sipas Teenage Cancer Trust.

Kanceri tek të rinjtë është mjaft i vështirë të diagnostikohet. Rreth 2,500 të rinj të moshës 13 dhe 24 diagnostikohen çdo vit me kancer, që do të thotë se kanceri tek të rinjtë është ende i pazakontë.

Kështu, për të vetëdijesuar të rinjtë për shenjat e mundshme të kancerit, ky trust ka zbuluar pesë simptomat më të zakonshme të kancerit tek të rinjtë – që janë të parezistueshme dhe të pashpjegueshme, transmeton Gazeta Express.

Këto janë ato:

1. Dhimbje
2. Kokërr, gungë ose ënjtje
3. Lodhje ekstreme
4. Humbje e dukshme e peshës
5. Ndryshime në nishan

=

the authorE B