Tech

A është Reddit platforma e përsosur e Internetit për NFT?

Mania NFT duket se është kudo tani, duke çuar në shumë diskutime rreth këtyre certifikatave dixhitale në mediat sociale. Dhe është një temë që është dukshëm e popullarizuar në Reddit.

Sipas platformës, përdoruesit e rrjetit social duket se janë më të qetë me konceptin e NFT-ve, krahasuar me përdoruesit e platformave të tjera.

Reddit ka zbuluar një infografik mbi temën e NFT-ve në platformë. Sipas shifrave të Reddit Internal për 2021/2022, 85% e përdoruesve të Reddit kanë më shumë gjasa të njohin NFT-të sesa përdoruesi mesatar i Internetit. Një rezultat që tejkalon shumë përdoruesit në Twitter, gjasat e të cilëve për të ditur për NFT-të janë 39%, ose për përdoruesit e Instagram (17%) ose Snapchat (6%). Ndërkohë përdoruesit e Facebook-ut kanë një rezultat negativ, në -6%.

Ndërsa etja për njohuri është e pamohueshme në mesin e përdoruesve të Reddit, shumë tani duken të prirur për të pasur NFT. Një në dy përdorues thonë se janë të gatshëm të blejnë një NFT nga marka e tyre e preferuar. Video lojërat janë sektori kryesor me interes për blerjet NFT me 45%, përpara teknologjisë me 39% dhe medias e argëtimit me 36%.

Pavarësisht zhurmës në platformë, tema e NFT-ve dhe teknologjisë së kriptove mbetet ende konfuze dhe e paqartë për 59% të përdoruesve të Reddit. Dhe 54% e përdoruesve të Reddit shtyhen të blejnë NFT për shkak të kostos së tyre.