Tech

A ka nevojë një foshnjë për një NFT?

Kur Olympia Ohanian – vajza e tenistes Serena Williams dhe sipërmarrësit të internetit Alexis Ohanian ishte foshnjë, prindërit e saj i blejtën një kukull plastike. Pastaj ata i hapën asaj kukulle një llogari në Instagram.

Ndërsa kukulla grumbulloi ndjekës, megjithatë, ajo u përshtat me kërkesat e platformave të ndryshme online. Së shpejti ajo kishte pësuar mutacion në një figurë vizatimore të krijuar nga kompjuteri. Ky Qai Qai i ri, në dukje i ndjeshëm, mund të sinkronizohet me videot virale si një yll i TikTok dhe të valëvitet nga një lodër e konvertueshme F. A. O. Schwarz si një mini influencues. Përfundimisht kukulla origjinale Qai Qai u zhduk nga mediat sociale, e zëvendësuar në vend të saj nga një e re e stiluar pas versionit vizatimor dhe e disponueshme për blerje në Amazon. Javën e kaluar, Qai Qai hodhi koleksionin e saj të parë NFT.

Qai Qai është pjesë e një lëvizjeje për të tërhequr argëtimin e fëmijëve në të ardhmen dixhitale.