Rajon & Botë

Afër lëshimit “Satan 2”, raketa që mund të zhdukë Francën në pak sekonda

Prej disa vitesh Rusia po punon për lëshimin e raketës “RS-28 Sarmat”, njohur ndryshe me emrin “Satan 2”.

Raketa mban 10-15 bomba bërthamore, në varësi të madhësisë së tyre.

Ajo do të ketë rreze veprimi prej 10 mijë km dhe mund të zhdukë një shtet në madhësinë e Francës dhe shtetit amerikan Texas në pak sekonda.

“Satan 2” është një raketë e zhvilluar nga ushtria ruse që nga viti 2009, si kundërpërgjigje e projektit amerikan “Prompt Global Strike”.

Sipas zyrtarëve rusë ajo mund të jetë gati në vitin 2018. Sipas tyre kjo raketë do të vendos një rend të ri në botë në drejtimin e fuqisë nukleare.