Aktuale

Ajri i ndotur rrit rrezikun për diabet

Ajri i ndotur rrit rrezikun e diabetit, sipas hulumtimeve nga shkencëtarët nga Uashingtoni.
Studiuesit besojnë se ndotja kontribuon në proceset inflamatore në trup dhe çon në një rënie në prodhimin e insulinës.

Është vlerësuar se një rrezik më i lartë për diabetin është i pranishëm në përqendrimet e ndotjes së ajrit sipas dispozitave të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH).

Sipas rezultateve të reja, ajri i ndotur kontribuon në 3.2 milionë raste të reja të diabetit në vit.

Kjo është 14 për qind e të gjitha rasteve të reja të diabetit që shfaqen çdo vit.
420 milionë njerëz vuajnë nga diabeti në gjithë botën.

the authorE B