Shëndetësi

Alkooli ndihmon në mbamendje

Konsumimi i alkoolit rrit memorien e informacioneve të mësuara më parë.
Sipas një studimi në “University of Exer” ku ishin të përfshirë 88 konsumues – të ndarë në dy grupe, ata që pinë sa të kenë qejfin dhe ata që kanë pasur të pinë sasi të caktuar.

Hulumtuesit kanë gjetur më pastaj se ata që kanë pirë më shumë kanë qenë në gjendje që të tregojnë më shumë për atë që kanë mësuar, transmeton Klan Kosova.

Nuk dihet saktësisht se pse ndikon alkooli në këtë mënyrë, por besohet se njerëzit kur janë në gjendje të dehur, konkretisht truri i tyre pranon më pak informata, prandaj ata mbajnë mend më lehtë atë që mësojnë para se të konsumojnë pijet alkoolike.

the authorE B