Aktuale

Ambasadat: Me mos-shfuqizimin e Gjykatës Speciale, Kosova do ta ketë mbështetjen e vazhdueshme të aleatëve

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ambasada e Gjermanisë, Mbretërisë së Bashkuar, Francës, Italisë kanë dalë me një deklaratë të përbashkët ku mirëpresin deklaratat e udhëheqësve politik kosovar ku zotohen se do të heqin dorë nga përpjekjet për të shfuqizuar Dhomat e Specializuara.

Në deklaratë thuhet se presin nga udhëheqësit e Kosovës që të mbajnë fjalën për këtë çështje, ndërsa më tej thuhet vetëm duke mbështetur sundimin e ligjit dhe duke siguruar drejtësi për të gjitha viktimat, Kosova mund ta afirmojë pjekurinë e saj si shtet dhe gatishmërinë për tu integruar tërësisht në Evropë.