Rajon & Botë

Ambasadorja amerikane në OKB paralajmëroi rrezik nga Irani

Ambasadorja amerikane në OKB, Nikki Haley, paralajmëroi se nëse nuk ndryshon marrëveshja bërthamore me Iranin do të mund t’i mundësojë Teheranit të shndërrohet në kërcënim nëpër qytetet amerikane nga lloji i njëjtë si edhe Koreja e Veriut.

Presidenti i SHBA-së Donald Trump, do të duhet të vendosë deri në mesin e muajit të ardhshëm nëse mendon se Irani i realizon obligimet e tij nga marrëveshja ose do të kërkojë sanksione të reja ndaj Teheranit.

Në bazë të marrëveshjes nga viti 2015 midis Iranit dhe gjashtë fuqive botërore. Teherani duhet ta ndalojë programin e tij bërthamor dhe të lejojë inspektime në këmbim për heqjen e një pjese të sanksioneve.