Tech

Apple apelon kundër ndalimit të shitjeve të iPhone në Gjermani

Prodhuesi e mbron veten kundër padisë së patentës së Qualcomm. Ndërkohë, tregtari më i madh i Apple në Gjermani vazhdon të shesë iPhone.
Në mosmarrëveshjen e patentave me kompaninë e çipave të SHBA Qualcomm Apple mbron veten kundër një ndalimi të shitjeve për disa iPhone në Gjermani. Si zëdhënës i gjykatës së rrethit të Mynihut tha të premten, Apple paraqiti një ankesë kundër vendimit të gjykatës më 20 dhjetor, transmeton lajmi.net.

Pas këtij vendimi, Apple nuk mund të shesë modelet e iPhone 7, 7plus, 8, 8plus dhe X në Gjermani për shkak të shkeljes së patentave të Qualcomm. Tashmë në atë kohë, Apple njoftoi se do të apelonte. Tani Apple iu përgjigj lëvizjes së fundit të palës: Të enjten, Qualcomm depozitoi një siguri prej 1.34 miliardë dollarësh (1.2 miliard euro), e cila i kishte kërkuar gjykatës efektivitetin e ndalimit të shitjeve.

Prandaj, Qualcomm ka përmbushur kushtin për ndalimin e menjëhershëm të shitjes së modeleve të iPhone. Shuma është për rastin që aktgjykimi i gjykatës më të lartë të shfuqizohet dhe Apple duhet të kompensohet për ndalimin e shitjeve. Gjykata e qarkut vendosi që Apple shkel patentat e Qualcomm me teknologjinë e kursimit të energjisë me bazë iPhone .

Apple refuzoi të komentojë mbi masën e fundit të homologut të premten dhe iu referua një deklarate pas vendimit të gjykatës së dhjetorit. /Lajmi.net/