AktualeTech

Apple bën ndryshimin e madh

Apple është detyruar të bëjë një ndryshim të madh që do të prekë miliona përdorues të, pasi shumë shpejt do duhet të ndryshojë portën e karikimit në të gjitha 27 vendet e BE-së deri në vitin 2024.

Apple do të duhet të fillojë të vendosë iPhone’t e saj dhe pajisjet e tjera me një karikues USB-C, i përdorur tashmë për pajisjet Android, në vend të teknologjisë së vet të lidhësit të energjisë, të njohur si ”Lightning”.

Apple tani përballet me vendimin nëse do të bëjë USB- Standardi C në të gjithë iPhone’t e rinj ose vetëm ata që shiten në vendet e BE-së.

Për të thjeshtuar gjërat, Apple thjesht mund të zgjedhë të krijojë pajisje me porte USB-C.

Situata është e krahasueshme me 5G disa vite më parë, kur vende të ndryshme kishin standarde të ndryshme. Rregulli i BE-së nuk mbulon vetëm telefonat celularë, por tabletët, lexuesit elektronikë, kufjet, kamerat dixhitale dhe altoparlantët portativë.