Tech

Apple ul prodhimin e iPhone

Kompania amerikane e teknologjisë kishte humbur kohët e fundit parashikimin e shitjeve dhe tani dëshiron të prodhojë më pak iPhone të rinj.

Apple fshin planet e saj të prodhimit për tre modele të reja iPhone sipas një raporti të medias. Për periudhën janar-mars 2019 vëllimi i vërtetë me kusht do të reduktohet me rreth dhjetë për qind “, njoftoi Nikkei të mërkurën, transmeton lajmi.net. Të prekura do të jenë prekur modelet XS, XS Max dhe XR.

Kompania amerikane e teknologjisë kishte kërkuar reduktimin e prodhimit qysh në fund të dhjetorit.

Sipas Nikkei, prodhimi i modeleve të vjetra dhe të reja të iPhone në tre muajt e parë të vitit 2019 duhet të arrijë në 40 deri në 43 milionë copë.

Më parë, 47 deri në 48 milionë ishin llogaritur. /Lajmi.net/

the authorBurbuqe Metolli