Aktuale

Armend Zemaj e quan qeverinë ‘mazhorancë minore’

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Armend Zemaj, tha sot se qeveria e Kosovës është duke e prishur raportin kushtetues mes Kuvendit dhe qeverisë duke mos u paraqitur në seanca të Kuvendit në bazë të kërkesave të deputetëve.

Pas mbledhjes së kryesisë së kuvendit me shefat e grupeve parlamentare, Zemaj u shpreh se “ka brishtësi institucionale” ndërsa e konsideroi të pamundur funksionimin normal të institucioneve në këto rrethana.
“(Ka) shumë pika të grumbulluara, kuptohet me fajin e kësaj mazhorance, mazhorance minore, dhe e cila për mendimin tonë, janë duke e prishur edhe raportin kushtetues mes Kuvendit dhe qeverisë”, tha Zemaj.