Tech

Komikët izraelitë kthejnë veprat e tyre në NFT

Pesë vjet pasi gjetën sukses ndërkombëtar dhe u bënë të famshëm si artistë dhe krijues të talentuar komikë, çifti izraelit Maya dhe Yehuda Devir po e çojnë artin e tyre të vlerësuar me çmime në një nivel tjetër.

Çifti i martuar, dhe prindërit e dy fëmijëve, do të fillojnë të ofrojnë pjesët e tyre vizuale si NFT, ose shenja jo të këmbyeshme, një lloj mall i bazuar në blockchain që ka pushtuar botën e artit.

Teknologjia u ofron krijimeve dixhitale një lloj certifikate autenticiteti, duke lejuar pronësinë e diçkaje që përndryshe mund të përsëritej pafundësisht. Ashtu si kriptovalutat, NFT-të janë mjete investimi shumë spekulative, secila e mbështetur nga një punë ose veprim krijues dhe të përfaqësuar nga një shenjë dixhitale unike – ose jo e këmbyeshme – e regjistruar në librin e bllokut.

Ata u bashkuan me firmën izraelite PickCherry, një kompani marketingu që specializohet në hapësirën e blockchain dhe u themelua nga të famshëm të TV Rotem Sela dhe Assi Azar, me Ido dhe Smadar Regev, një çift tjetër i martuar, me të cilët Devirët u lidhën si bashkëshortë dhe partnerë biznesi.

Çifti i tha Times of Israel përmes videokonferencës këtë javë se ata fillimisht morën reagime të përziera mbi shtytjen e tyre NFT nga komuniteti i tyre i ndjekësve, të cilët numërohen në miliona nëpër platformat e mediave sociale.

Të dy shpresojnë se lëvizja NFT është një nga shumë që do të eksplorojnë botë të reja dhe forma të reja arti në të ardhmen.