Rajon & Botë

Autoritetet turke shkarkuan 291 të punësuar në marinë

Autoritetet turke përkohësisht kanë larguar nga pozita 168 oficerë dhe 123 nënoficerë për grusht shtet më 15 korrik, theksohet në kumtesën e Ministrisë ruse të Mbrojtjes.

Përveç kësaj, 15 oficerë dhe katër nënoficerë janë pushuar nga flota.

Pas tentimit për grusht shtet, janë pushuar dhe suspenduar mbi 110.000 gjykatës, mësimdhënës, policë dhe nëpunës shtetërorë, ndërsa mbi 36.000 mijë janë arrestuar.