Aktuale

BE më shumë se Amerika dëshiron ta zgjidh çështjen e Kosovës

Brukseli është më i interesuar për zgjidhjen e çështjes së Kosovës sesa Washingtoni, i cili po ndjek ritmin evropian.

Kësisoj ka deklaruar në një intervistë për “Zërin e Amerikës” në gjuhën serbe, Damir Marushiq, anëtar i Këshillit Atlantik dhe autor i strategjisë së organizatës për Ballkanin Perëndimor.

Ai thotë se kundërshtimi i zgjidhjes së përbashkët të çështjes së Kosovës mund të kapërcehet sipas modelit të Greqisë dhe Maqedonisë së Veriut – që të vihet në plan të parë përfitimi direkt që do të kishin Beogradi dhe Prishtina në integrimin evropian. /FaktePlus

the authorBurbuqe Metolli