Tech

Bëhuni gati për Pokemon Go në klasa

Aplikacioni i realitetit nuk është vetëm një lojë që ju bën të varur – kjo është bërë tashmë një instrument mësimor.

Deri tani ju keni dëgjuar për Pokemon Go: shkarkohet 10 milionë herë në ditë që nga lansimi i tij në Japoni.

Përveç që ka shkaktuar kaos nëpër botë,  a është kjo lojë edhe paralajmëruesi i një epoke të re të realitetit?, shkruan The Indepedent.

Në universitetin Derby, përzierja teknologjike AR e vërtetë me atë artificiale është e paçmueshme, thotë Ben Sams, ligjërues në inxhinieri elektrike dhe elektronike.

“Kjo do të thotë se ne mund të mësojnë lëndë të tilla si hetimin në vendngjarje, vend punimet e tensionit të lartë dhe të situatave emergjente të shpëtimit, pa i vënë nxënësit në nivel të lartë të rrezikut”, tha ai.

Sipas Sams, AR ka qenë në prag të përdorimit masiv, por sipas tij, duhet bërë më shumë para se të arrijë një nivel të sofistikimit, transmeton KosovaPress.