Rajon & Botë

Bie numri i të papunëve në Slloveni

Në fund të shkurtit të këtij viti në Slloveni janë regjistruar 101.339 persona të papunë, ose 2,3 për qind më pak se sa në janar dhe madje për 12,7 për qind më pak se sa vitin e kaluar, ka bërë të ditur të premten Enti slloven për punësim.

Siç transmeton agjencia e lajmeve STA, numri mesatar i të papunëve në dy muajt e parë të këtij viti ishte 102.538 persona, që paraqet një rënie prej 12,4 për qind në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.