Tech

Bileta e parë e fluturimit NFT në botë u shit në një ankand të drejtpërdrejtë

NFT-të kanë hyrë në botën e udhëtimit për një kohë. Në mars, kompania e udhëtimeve në internet MakeMyTrip kishte lançuar NFT-të e destinacioneve të njohura në Indi. Ideja ishte që udhëtarët të zotëronin koleksione dixhitale të destinacioneve të tyre të preferuara, kishte thënë kompania.

Tani, një biletë avioni është lëshuar në formën e një NFT, dhe është ndoshta bileta më e vlefshme e shitur në historinë e aviacionit komercial. Bileta (duke u etiketuar si ‘NFTicket’) u shit në ankand për  1 milion dollarë.

‘NFTicket’ është një bashkëpunim midis linjës ajrore spanjolle Air Europa dhe TravelX, një kompani spanjolle që ndërton një protokoll shpërndarjeje të bazuar në blockchain për industrinë e udhëtimit.

TravelX ka thënë se këto NFTicket do të funksionojnë si NFT tradicionale – kur tregtohen, transaksionet do të regjistrohen në blockchain. TravelX ka thënë se ata besojnë se ky mund të bëhet standardi i ri për industrinë e udhëtimeve, duke i ndihmuar udhëtarët me një përvojë më të lehtë, duke rritur përfitimin për furnizuesit e udhëtimeve.