Shëndetësi

Bimët natyrale më të fuqishme në mjekësi

Jemi rritur në atë mënyrë që kur ndihemi të smurë, menjëherë vizitojmë mjekun.

Nëse vizitoni mjekun kur jeni të sëmurë, është një mënyrë e mirë, por do të ishte edhe më mirë nëse do të mjekoheshin më bimë të ndryshme të cilat kanë veti shëruese, transmeton lajmi.net.

Ka shumë mënyra për të qëndruar të shëndetshëm apo edhe të shëroheni.

Disa zbulime na tregojnë mënyrën më të mirë që të qëndrojmë të shëndetshëm. Shumë bimë janë të mira për shëndetin tonë por disa janë të këqija.

Sasia në rritje e hulumtimeve i kushtohet studimit të efekteve të bimëve në sëmundje në trup. Ne po mësojmë se bimët nuk na ndihmojnë vetëm fizikisht, por gjithashtu mund të kenë një ndikim të fortë edhe në shëndetin tonë emocional dhe mendor.

Këtu janë tre nga bimët medicinale më të fuqishme që mund të arrijmë kur jemi jashtë ekuilibrit emocionalisht. Asnjë nuk dihet se prodhon efekte anësore të dëmshme. Ato janë “ilaçe lulesh” dhe njihen dhe përdoren në të gjithë Evropën.

Mjetet juridike të luleve janë përqendrime të lëngshme të bëra nga gatimi i luleve në diell për të kapur pronat e tyre energjike. Dihet se ato japin një ndikim pozitiv në mendjen tonë; kështu, duke na kthyer në një gjendje të ekuilibruar.

Dog Rose of the Wild Force (Bauera Sessiliflora)

Lule qeni i forcave të egra në Victoria, Australi. Përdorimi medicinal i bimës daton nga Hipokrati, i cili e përdori atë për të shëruar një plagë nga kafshimi i qenve (qen u rrit).

Në shekullin e 17-të u përdor për të ndihmuar diarre. Ajo gjithashtu ka një përmbajtje të lartë të vitaminës C.

Tërshëra e egër (Bromus Ramosus)

Bollguri i egër është një bar i gjatë me gjethe të sheshta që lulëzojnë në korrik dhe gusht.

Bollguri përdoret për kushtet e lëkurës dhe tani po studiohet për efektet e tij në kolesterol të lartë. Disa studime kanë zbuluar se madje mund të ndihmojë depresionin e lehtë dhe dhimbjen e kokës.

Pas marrjes së ekstraktit të bimëve të lëngshme, njerëzit që janë në një udhëkryq në jetë kanë raportuar një qartësi në ambiciet e tyre, shkruan alternative medicine. Ai lëshon ëndrrat dhe qëllimet brenda jush, dhe ju ndihmon të gjeni qëllimin tuaj në jetë.

Pa qëllim ne e humbim epshin tonë për jetën, gëzimin dhe pasionin tonë, i cili mund të çojë në trishtim dhe ankth. Bollëku i egër është qartë një bimë e rëndësishme dhe nuk dihen efekte anësore ose ndërveprime negative me ilaçet.

Vjollcë e rrumbullakët (Thysanotus Tuberosus)

Fringed Violet gjendet në Australi dhe i përket familjes së zambakut, transmeton lajmi.net. Një bimë e hollë me gjethe të ngjashme me bar, lulëzon në pranverë dhe verë.

Violet Fringed nuk është i njohur për ndonjë veti medicinale dhe nuk duket se ndihmon në sëmundjet fizike. Përdoret për ushqimin duke qenë një perime rrënjësore, por nuk ka shumë aromë.

Vlera e jashtëzakonshme e kësaj bime vjen nga ndikimi i saj në shëndetin dhe shëndetin tonë emocional. Fringed Violet përdoret për të hequr efektet negative të tronditjes ose traumës.

Ndihmon me frikë dhe siguron mbrojtje të madhe të energjisë për ata që luftojnë me ankthin ose janë shumë të ndjeshëm ndaj energjisë përreth tyre. Ky ekstrakt bimor është gjithashtu i sigurt për t’u përdorur dhe pa efekte anësore të dëmshme.

the authorGazetaKNN