Aktuale

Brnabiq: Çdo dialog është i shkëlqyeshëm

Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiq, tha se “çdo dialog është i shkëlqyeshëm” dhe se Serbia, në takim me Kosovën në Bruksel, ka hyrë me vizione dhe siguri të reja.

Në këtë kontekst, ajo tha se nisma e presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, për të nisur dialogun e brendshëm për Kosovën është veprim i guximshëm dhe i përgjegjshëm.“Mendoj se kjo nismë është përshëndetur në Bruksel”, tha Brnabiq për Radio-Televizionin e Serbisë, transmeton Shërbimi i Ballkanit i Radios Evropa e Lirë.Brnabiq përsëriti se qëndrueshmëria rajonale është një nga prioritetet e Qeverisë së Serbisë, sepse pa të “nuk ka prosperitet afatgjatë”.

Pas takimit të enjten në Bruksel me presidentin e Kosovës, Hashim Thaçi, presidenti i Serbisë, Vuçiq, tha se janë hapur bisedimet për marrëdhëniet afatgjata të serbëve dhe shqiptarëve në Kosovë.