Aktuale

Brnabiq për dekretimin e gjyqtarëve: Jemi të detyruar të respektojmë marrëveshjet e Brukselit

Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiq ka komentuar betimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve serbë para presidentit Thaçi të martën, duke thënë se Kosova është një krahinë.

Siç raportojnë mediat serbe, Brnabiq ka theksuar se me këtë rast është zbatuar marrëveshja e Brukselit, përmes së cilës synohet përmirësimi i jetës së serbëve në Kosovë.

“Kujtoj se Kosova është krahinë brenda Serbisë. Nëse ata kanë marrë një vendim, ju nuk mund të pyesni se si qeveria serbe mund të reagojë. Kjo u bë në përputhje me marrëveshjen e Brukselit e cila u miratua nga Parlamenti i Serbisë. Ne si qeveri jemi të detyruar të përmbushim gjithçka që Kuvendi miraton”, tha Brnabiq.