Rajon & Botë

Buisson: Reagimi i Vuçiqit me ‘turpin e Parisit’ ishte fantastik dhe kjo është arsyeja!

Zëvendësdrejtori i revistës ‘Figaro’ Jean-Christophe Buisson,duke folur për ceremoninën e 100 vjetorit të armëpushimit të Luftës së Parë Botërore, tha se reagimi i presidentit serb Aleksandar Vucic lidhur me vendin që ju bë, ishte fantastik.
“Reagimi i presidentit Vucic ishte fantastik, ai e kuptoi frymën e serbëve dhe francezëve, na është marrë për të keq, por tutje do të shihni, cila është mikpritja e duhur, e cila do të tregojë saktë marrëdhënien”.

Është e nevojshme të kapërcejmë politikat dhe të mbetemi në logjikën historike dhe vëllazërore. Dhe historia thotë se dy popujt tanë janë miqësorë “, tha Buison për” New ‘sin”e sotëm.

Siç thotë ai, aranzhimi i kësaj ceremonie ishte i turpshëm, i trishtuar dhe skandaloz.

Ai pyeti se çfarë po bëjnë këshilltarët politikë nëse nuk mund të shpjegojnë se Presidenti serb Aleksandar Vuçiç është më i rëndësishëm se presidenti i Kosovës./gazetametro.net

the authorBurbuqe Metolli