Shëndetësi

Çdo grua pas moshës 40-vjeçare duhet t’i marrë këto vitamina

Është e rëndësishme të ushqeheni mirë në çdo moshë, megjithatë pas të 40-ave është shumë e rëndësishme pasi edhe në këtë moment fillojnë të ndryshojnë rregullat.

Në këtë moshë trupi nuk funksionon si në moshën 20-vjeçare. Masa muskulore fillon të tkurret dhe po ashtu mund të shtoni peshë.

Po ashtu, mund të hyni së shpejti në fazën e menopauzës dhe rreziku për kancer, sëmundje të zemrës dhe diabet nis të rritet.

Për të përballur këto rreziqe nevojitet të merrni vitamina dhe lëndë ushqyese:

-Vitamina B12

-Kalciumi

-Vitamina D

-Magnezi

-Omega 3