Kuriozitete

Çfarë i ndodh trupit kur teshtini?

Teshtitja është procesi kur diçka na irriton në brendësi të hundës sonë, dhe një nerv i vogël i dërgon mesazh trurit, i cili më pas dërgon mesazhe për shumë pjesë të tjera të trupit për të lehtësuar teshtitjen.

Numri i teshtimave zakonisht varet nga niveli i acarimi të hundës.

Disa nga faktet se çfarë ndodh trupit gjatë teshtimës i kemi paraqitur më poshtë:

1.Kur ju teshtini ajri udhëton me shpejtësi 160km/h.

2.Bakteriet që i hidhni gjatë teshtitjes mund të arrijnë shumë larg.

3.Rrezet e diellit mund të jenë shkaktarët e teshtitjes.

4.Sytë mbyllen pa vullnetin tuaj.

5.Zemra nuk ndalet kur ju teshtini.

6.Është më mirë të teshtini zhurmshëm se sa të përmbaheni.