AktualeTech

Çfarë po ndodh me Instagramin?

Instagram do të rikthejë disa ndryshime të kohëve të fundit në aplikacion pasi është përballur me kritika nga përdoruesit dhe të famshëm, përfshirë motrat Kylie Jenner dhe Kim Kardashian.

Aplikacioni i ndarjes së fotografive dhe videove u akuzua për imitimin e TikTok pasi ekzekutoi një version testues që hapej në foto dhe video në ekran të plotë dhe duke prezantuar postimet e rekomanduara.

Meta, kompania që qëndron pas Instagramit, tha se do t’i heqë të dyja veçoritë, një vendim i bazuar në gjetjet e saj dhe reagimet e komunitetit.

“Ne e kuptojmë se ndryshimet në aplikacion mund të jenë një rregullim dhe, ndërsa besojmë se Instagram duhet të evoluojë ndërsa bota ndryshon, ne duam të marrim kohë për t’u siguruar që ta bëjmë këtë siç duhet,” tha një zëdhënës i Meta

Kjo vjen pasi yjet e televizionit Jenner dhe Kardashian ndanë një postim në historitë e tyre në Instagram duke thënë “bëje Instagramin të madh përsëri”.

“Ndaloni të përpiqeni së qenuri TikTok. Unë thjesht dua të shoh foto të lezetshme të miqve të mi,” thuhej në postim.

Kreu i Instagramit, Adam Mosseri më pas shkoi në llogarinë e tij ku tha se po dëgjonte shumë shqetësime për eksperimentimin e Instagramit.