Shëndetësi

Cilat ilaçe duhet t’i merrni në pushime?

Një çantë bazike e ndihmës së shpejtë duhet të përmbaj ilaçe kundër dhimbjeve (paracetamoli është më i lehtë për lukthin mirëpo merrni edhe ibuprofen në qoftë se keni ndonjë lëndim të muskujve), sprej antiseptik për pastrimin e plagëve, krem antiseptike, fashë dhe shirita.
Termometri, disa ilaçe për stomakun dhe krem kundër kafshimit të mushkonjave, gjithashtu duhet të jenë pjesë e çantës suaj mjekësore për pushime.

Natyrisht nuk duhet të harroni kremrat për mbrojtjen nga dielli.

the authorE B