Aktuale

Cilësia e ajrit të Prishtinë këtë mëngjes

Ajri i mëngjesit të sotëm del të jetë i pashëndetshëm për qytetarët e kryeqytetit.

Sipas matjeve të orës 8:00 të cilësisë së ajrit nga matësit e Ambasadës Amerikane në Prishtinë, cilësia e ajrit del të jetë 129 AQI.

Rekomandohet që në bazë të këtij niveli të ajrit fëmijët dhe të rriturit me sëmundje të frymëmarrjes, si astma, duhet të kufizojnë qëndrimin e zgjatur në natyrë.

Gjatë kësaj jave vetëm pardje ishte ajri ishte i pastër ku në të njëjtën orën cilësia e ajrit ka qenë 38 AQI, që më ç ‘rast është konstatuar “i mirë”.

the authorBurbuqe Metolli