Kuriozitete

Çka i bën shikimi në telefon trupit tonë?

Është mrekullueshëm, por edhe frikshëm se sa ka ndryshuar teknologjia gjatë dekadës së fundit.

Jo aq moti, telefonat me ekran me prekje që mund të lidhen në internet ishin diçka fantastiko-shkencore.

Pjesa e frikshme është mënyra se si teknologjia ndikon mbi shprehitë dhe mbi shëndetin tonë.

Duke përdorur celularë njerëzit e ndryshojnë qëndrimin e trupit, në mënyrë më të keqe.

A ju besohet që mbajtja e telefonit ka efekt të njejtë sikur të mbani një fëmijë tetëvjeçar në kokë derisa rrini ulur?

Shtypja që kemi derisa lexojmë në telefon është e barabartë me masë prej 27 kg.

Modeli virtual është krijuar nga dr. Keneth K. Hansraxh nga Instituti për operacione dhe rehabilitim në Njujork.