Ekonomi

Çmimet e naftës fillojnë të ngriten pas hapjes së disa vendeve nga izolimi

Deri sa optimizmi për uljen e vazhdueshme të prodhimit dhe një rikthim të kërkesës me rihapjen e disa ekonomive pas izolimit nga pandemia e COVID-19 rriti çmimet e naftës.

Nafta amerikane West Texas Intermediate u rrit me 4.19 apo 20.45 për qind, për ta vendosur çmimin në 24.56 dollarë për fuçi.

Presidentini Shteteve të Bashkuara, Donald Trump në rrjete sociale u shpreh mbi rritjen e çmimeve, duke shkruar se, “çmimet e naftës po rriten bukur ndërsa kërkesa fillon përsëri”.

Sipas disa vlerësimeve, më shumë se një e treta e kërkesës për naftë në të gjithë botën u “zhduk” në muajin prill.

Përmirësimk i kërkesës vjen pas zvogëlimit të prodhimit.