Arsim & Kulturë

Çmimi Nobel për Fizikë, shkon për dy zviceranë dhe një amerikan

James Peebles, Michel Mayor dhe Didier Queloz, janë fituesit e çmimit Nobel në Fizikë.

Ata kanë fituar çmimin prestigjioz për hulumtimet e tyre sa i përket historisë dhe strukturës së Universit, ka njoftuar akademia suedeze e shkencave në Stokholm.

“Çmimi Nobel u është ndarë James Peebles, Michel Mayor dhe Didier Queloz, për faktin se na e kanë lehtësuar të kuptojmë Universin dhe vendin tonë në të”, thuhet në komunikatën e akademisë suedeze të shkencave.

Mayor dhe Queloz janë nga Zvicra, e Peebles është shtetas amerikan me prejardhje nga Kanadaja. Ata pritet t’i marrin çmimet gjatë ceremonisë së organizuar në Stokholm gjatë ditës së sotme.