Tech

Crypto.com thotë se hakerët vodhën më shumë se 30 milionë dollarë në bitcoin dhe ethereum

Hakerët arritën të anashkalojnë sistemin e tij të vërtetimit me dy faktorë dhe të tërheqin fondet nga 483 llogaritë e klientëve, sipas një deklarate të shkëmbimit të kriptove me bazë në Singapor të postuar të enjten në blogun e saj të korporatës.

“Tërheqjet e paautorizuara arritën në 4,836,26 ETH, 443,93 BTC dhe afërsisht 66,200 dollarë amerikanë në monedha të tjera”, tha kompania në postim.

Kjo shkon në rreth 15 milionë dollarë dhe 19 milionë dollarë përkatësisht në ethereum dhe bitcoin, bazuar në kursin aktual të këmbimit. Të gjithë klientët janë “rimbursuar plotësisht” për çdo fond të humbur si rezultat i hakimit, tha Crypto.com.