Rajon & Botë

Dekada e tanishme po shkon drejt rekordeve të reja të temperaturës

Agjensia e motit U.N. thotë se dekada aktuale ka të ngjarë të vendosë një rekord të ri të temperaturës 10-vjeçare, duke shtuar prova të mëtejshme që bota po nxehet, raporton AP.

Organizata Botërore e Meteorologjisë tha të martën se të dhënat paraprake të temperaturës tregojnë se vitet nga 2015 në 2019 dhe nga 2010 deri në 2019 “janë, përkatësisht, pothuajse të sigurta që janë periudha më e ngrohtë pesë-vjeçare dhe dekada në rekord”.

Në një raport të publikuar në margjinat e këtij viti në konferencën e këtij viti për ndryshimin e klimës në SHBA në Madrid, agjensia tha se kjo vazhdon trendin se “që nga vitet 1980, çdo dekadë e njëpasnjëshme ka qenë më e ngrohtë se e fundit”.


the authorGazetaKNN