Rajon & Botë

Deklarata fyese kundër afrikanëve, Trump: Nuk jam një racist

Donald Trump ka kundërshtuar mendimin se ai është një rracist, pas akuzave ndaj tij mbi fjalën “shithole” që vetë ai përdori për të përshkruar kombet afrikane.

“Unë nuk jam një racist. Unë jam personi më pak racist që do të merrni ndonjëherë në intervistë” u shpreh Presidenti para gazetarëve në Klubin Ndërkombëtar Trump Të Golfit. Kujtojmë se Trump gjatë një takimi për një marrëveshje mbi emigracionin me lidhvënës i quajti vendet që po mernnin pjesë në këto bisedime “shithole”, duke bërë që në pak kohë të shpërthenin kritikat ndaj tij. Menjëherë pas kësaj deklarate reaguan edhe Kombet Afrikane të cilat u shprehën të shokuara nga fjalori i Trump dhe i kërkuan atij që menjëherë të kërkojë falje për fjalët e tija. Kjo është hera e parë që një President i SHBA-ve akuzohet drejtpërdrejt për rracizëm.

the authorE B