Ekonomi

Draghi: Jemi gati edhe nëse Britania lëshon BE’në

“Banka Qendrore Europiane është gati t’u bëjë ballë të gjitha urgjencave”. Kështu ka deklaruar presidenti Mario Draghi, duke iu referuar pasojave që mund të rrjedhin nga referendumi britanik.

“Rimëkëmbja e zonës euro ka siguruar një hap përpara që nga fillimi i vitit dhe pritet që të vijojë me hapa të moderuar, por konstante, e mbështetur nga një kërkesë e brendshme solide dhe nga një aplikim i politikave të duhura në ekonominë reale”, ka deklaruar Draghi.

Duke folur në Parlamentin Europian, presidenti i BQE ka theksuar se dinamikat e inflacionit mbeten thuajse të palëvizshme dhe niveli do të mbetet i ulët në muajt e ardhshëm./ Top Channel

the authorSamir Dalipi