Ekonomi

Drejtori i Doganës vizitë në Britani

Drejtori i doganës Bahri Berisha është duke qëndruar për vizitë zyrtare në Britaninë e Madhe.

Gjatë qëndrimit në Londër Berisha zhvilloi takime me ambasadorin e Kosovës në Londër, u takua me forcat kufitare në Dover, në Drejtorinë e Përgjithshme të Doganës Britanike në Londër, dhe vizitoi qendrën koordinuese në Ipsëich.

Qëllimi i vizitës ishte bashkëpunimi, përkrahja e institucioneve kufitare në ngritjen e kapaciteteve në luftën kundër trafikimit ndër-kufitar, kontrabandës regjionale, ngritjen e kapacitete të qendrës kombëtare për menaxhimin e kufirit, shkëmbimin e informacioneve dhe përvojave dhe përkrahje në trajnime.

Kjo vizitë u realizua dhe financua nga ambasada amerikane , programi EXBS dhe zyrtarët nga dogana angleze. Në këtë vizitë të përbashkët marrin pjesë edhe pjesëmarrës nga MPB, respektivisht Zv. Ministri Valdet Hoxha, zyrtar nga dogana, policia kufitare dhe EULEX-i.