Tech

E ardhmja e NFT në industrinë e filmit?

Për shkak të kufijve të ruajtjes së teknologjisë blockchain, më parë ishte e pamundur të publikoheshin filma me gjatësi të plotë si NFT ose ndonjë gjë tjetër përveç fragmenteve të vogla video.

Tetorin e kaluar Zero Contact u bë fotografia e parë artistike e Hollivudit që u publikua në një format filmi jo tradicional. Vuele.io, rrjeti blockchain i studios për biznesin e filmit, u përdor për të shpërndarë filmin dhe artikujt e lidhur.

CurrencyWorks, furnizuesi i sistemit, raportoi se një total prej 85,000 dollarësh kopje NFT të filmit ishin shitur. Sa herë që një nga këto NFT blihet ose shitet, CurrencyWorks pretendon të mbledhë një honorar. Ndërsa një kthim i madh nuk është i tmerrshëm, ai zbehet në krahasim me disa nga NFT-të më të kushtueshme në botën e artit ose kthimet në arkat e filmave më të njohur.

Shitja e NFT-ve për të mbledhur para për prodhimin e filmave po bëhet gjithnjë e më e popullarizuar si në mesin e drejtuesve me përvojë, të cilët duan të prishin qasjet konvencionale të financimit, ashtu edhe në mesin e drejtorëve të pavarur që kanë nevojë vetëm për para. Forest Road Company ka nisur një fond prej 20 milionë dollarësh NFT për të ndihmuar krijuesit e filmave indie për të fituar para nga materiali i tyre. Zhvillime të ngjashme po ndodhin edhe në pjesë të tjera të biznesit të filmit.

Për të bërë “filmin e parë artistik të projektuar për t’u financuar plotësisht nga prerja e shenjave NFT”, Niels Juul, drejtor ekzekutiv i The Irishman, lançoi NFT Studios. Shumë prej NFT-ve përfshijnë stimuj të stilit të investitorëve, të tilla si aksesi në nivelin e parë dhe të dytë të platformës.