Shëndetësi

A e dini çfarë ndodh në trup kur pini Coca-Cola?

A e dini çfarë ndodh me trupin tuaj kur pini një Coca-Cola? Kjo pije është një nga pijet më të këqija për konsumim, sepse përmban shumë sheqer.

Coca-Cola po ashtu është e pasur me kafeinë dhe nuk është aspak e mirë për trupin.

Ja si ndikon Coca-Cola në trupin tuaj:

Kur pini një cola, përmbajtja e sheqerit është ajo që sulmon trupin tuaj. Një gotë cola është e barabartë me 10 lugë sheqer në realitet. Po t’i merrni 10 lugë sheqer në realitet, ju përfundoni duke vjellur.

Pas 20 minutave, sheqeri në gjak arrin pikën që shkakton jë vrull të insulinës. Kur ky lëngë hyn në mëlçi, mëlçia kthen atë në yndyrë nga sheqeri që tashmë ka hyrë në sistem.

Pas 40 minutave, marrja e kafeinës nga cola përfundon. Niveli i dopaminës, hormoni i lumturisë që prodhohet në tru , rritet pas konsumimit të cola-s. Kjo ngacmon pjesët e trurit që janë përgjegjëse për kënaqësi. Heroina vepron në të njëjtën mënyrë me këtë hormon, shkruan worldfactualy.com.

the authorE B