Rajon & Botë

E frikshme çfarë mund të bëjë Koreja e Veriut

Shtetet e Bashkuar të Amerikës alarmojnë se Koreja e Veriut është pajisur deri në gjashtëdhjetë bomba bërthamore që mund të vendosen mbi raketa balistike të afta për të goditur SHBA-të.

Zbulimi është bërë nëpërmes sistemit të gatishmërisë për mbrojtje, DEFCON.

DEFCON është një sistem i ushtrisë së SHBA-ve që alarmon për rritjen e armëve nukleare.

Sistemi ka pesë nivele të matjes së rrezikut, duke filluar nga DEFCON 5 – që është më i rrezikshmi dhe, tek DEFCON 1 – më një shkallë më të vogël të rrezikut.

Sipas një raporti në website të DEFCON, në Korenë e Veriut ekziston rreziku 4 i armëve bërthamore.