Shëndetësi

E pabesueshme, këto ushqime vidhen më së shumti në tregje

Tregu i zi është gjithnjë e më shumë problem në botë. Gjithnjë e më shumë ushqime vidhen nga tregjet dhe më vonë shiten, ndërsa ushqimi që shitet më së shumti është djathi.

Arsyeja e kësaj është se ka kërkesa të shumta për djathë – shumica e djathit të vjedhur shitet në shitore më të vogla dhe restorante. Po ashtu djathi mund të gjendet edhe në formate më të vogla, të cilat janë ideale për hajnat, pasi që mund të fshihen shumë lehtë.

Sipas hulumtimit të Adweek nga SHBA, në listën e ushqimeve që vidhen më së shumti përveç djathit janë edhe mishi i freskët, pijet alkoolike, ëmbëlsirat, çokollatat, frutat e detit dhe erëzat e ndryshme, transmeton KosovaPress.