Tech

Elon Musk planifikon të ndërtojë një raketë të re Starship çdo 72 orë për të kolonizuar Marsin

Drejtori i Përgjithshëm dhe miliarderi i SpaceX, Elon Musk ka zbuluar se dëshiron të ndërtojë një raketë të re Starship çdo 72 orë, në mënyrë që të jetë në gjendje të kolonizojë Marsin.

Kohët e fundit Musk shtoi mbi 250 punonjës në SpaceX në dy ditë pasi ai planifikon të zgjerojë kompaninë për të arritur qëllimet e tij.

Një reporter i Ars Technica vizitoi SpaceX në Teksas një ditë pasi një prototip i madh Starship shpërtheu gjatë një prove, raporton “The Sun”, transmeton lajmi.net.

Ata njoftuan se Musk këmbënguli se prototipi nuk ishte krijuar kurrë me të vërtetë për të fluturuar dhe se stafi kishte dijeni për problemet me saldimin e dobët në zanat.

Gjithashtu u zbulua se SpaceX po ndërton një fabrikë në sitin e saj në Teksas që synon të bëjë një raketë Starship çdo tre ditë.

Planet e Muskut duken edhe më ekstreme kur merrni parasysh që aktualisht nuk ekziston asnjë raketë e ripërdorshme.

Jo vetëm që ekipi i SpaceX duhet të krijojë këtë botë së pari, por atyre gjithashtu do u duhet një strukturë e madhe e ruajtjes për shumë raketa që ata planifikojnë të bëjnë.

Musk më parë ka pohuar se njerëzimi duhet të kolonizojë Planetin e Kuq në mënyrë që të shpëtojë veten nga Lufta e Tretë Botërore.

Ai tashmë po shpreson të dërgojë tre turistë në një udhëtim në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor vitin e ardhshëm.

SpaceX’s Starship, një raketë gjigante e aftë të udhëtojë në hapësirë ​​të thellë, është e informuar të kryejë udhëtimin e parë të kompanisë atje. 

the authorGazetaKNN