Tech

Facebook ka grumbulluar kontaktet e email-it prej 1.5 milion përdoruesve

Në privimin e fundit të privatësisë, Facebook “pa dashje” ngarkon emailat e afërsisht 1.5 milion përdoruesve.

Facebook “pa dashje” ka ngarkuar kontaktet e email-it prej më shumë se 1.5 milionë përdorues pa kërkuar leje për ta bërë këtë, rrjeti social ka pranuar.

Vjelja e të dhënave ndodhi nëpërmjet një sistemi të përdorur për të verifikuar identitetin e anëtarëve të rinj, raporton “BBC”.

Facebook u kërkoi përdoruesve të rinj të jepnin fjalëkalimin për llogarinë e tyre të postës elektronike dhe morën një kopje të kontakteve të tyre.

Facebook tha se tashmë kishte ndryshuar mënyrën se si trajtonte përdoruesit e rinj për të ndaluar ngarkimin e kontakteve. /Lajmi.net/

the authorBurbuqe Metolli