Rajon & Botë

Finlanda nuk shënoi rritje të infeksioneve me COVID-19 edhe pas rihapjes së shkollave

Finlanda ka komentuar bilancin me COVID-19 prej kur vendosi për rihapjen e shkollave.

Finlanda nuk ka parë asnjë provë që koronavirusi të përhapet më shpejt që kur shkollat ​​filluan të rihapen në mes të majit, tha zyrtari i lartë shëndetësor të enjten, raporton Reuters, transmeton lajmi.net.

“Koha ka qenë e shkurtër, por deri më tani nuk kemi parë prova,” tha Mika Salminen, drejtore e sigurisë shëndetësore në Institutin finlandez të shëndetit dhe mirëqenies, në një konferencë për shtyp.

Finlanda filloi të rihapë shkollat ​​dhe qendrat e kujdesit ditor nga 14 maj pas një mbyllje gati dy-mujore, transmeton lajmi.net.

Të enjten, autoriteti shëndetësor i vendit raportoi se 51 më shumë njerëz kishin testuar pozitivë për koronavirus. Vendi deri më tani ka regjistruar 313 vdekje nga shpërthimi i tij.

the authorGazetaKNN