Kuriozitete

Forcat policore më të mëdha në botë

Forcat policore janë department shumë i rëndësishëm për secilin vend, pasi që ky department është ai që kujdeset për implementimin dhe respektimin e ligjeve brenda një shteti.

Departamenti i parë policor ishte krijuar në Francë, në vitin 1667, gjatë sundimit të mbretit Luigji i 14-të. Ndërkaq, departamenti i parë policor që ende është funksional, është Shërbimi Policor Metropolitan i Britanisë së Madhe, i krijuar në vitin 1829.

Këto janë 6 forcat policore më të mëdha në botë:

1. Kina – 1,683,748
2. India – 1,585,939
3. SHBA – 1,226,843
4. Rusia – 782,947
5. Indonezia – 579,793
6. Brazili – 478,461

the authorSamir Dalipi